luni, 31 ianuarie 2011

Sa schimbam lumea prin indiferenta

Urasc cuvantul "trebuie". Nimic in lume nu este conditionat decat de propria noastra vointa si de ceea ce credem ca este lista noastra de prioritati!
Credinta budista ne spune ca numai daca iubim totul in viata sau ne este totul absolut irelevant putem ajunge cu adevarat la nirvana. Sa analizam:
1. Daca am iubi totul pe lume...
Dragostea invinge totul...suna penibil dar este adevarat. Nu spun ca un simplu sentiment sau perceptia noastra despre el ar putea intr-un mod miraculos sa resabileasca ordinea in mintea noastra, nici ca atunci cand iubesti totul pare mai frumos (pentru ca asta e o ipocrizie de sine statatoare), ci pur si simplu ca atunci cand iubesti cu adevarat nu mai observi nimic in jurul tau.
Putem spune ca atunci cand esti indragostit niciodata nu esti multumit de relatia ta. Mereu trebuie sa gasesti ceva ce nu iti convine la partener, ceva care trebuie sa schimbe sau pur si simplu frustrarea suprema ce apare cand iti dai seama ca acea persoana este tot ce iti doresti si nu iti poti lasa amprenta asupra ei stricand perfectiunea in cel mai perfid dar plin de bun intentii mod din lume! Singurul lucru valid in acel moment e sa te retragi pe motiv de inferioritate (explicata in mod direct partenerului). Asta este singurul mod de a genera pitici pe creier!

2. Sa iti fie indiferent tot si toate
Ce mod mai bun de a fi fericit decat daca nu ai sentimente?!
Nu vei putea fii ranit niciodata! Si pentru toti cretinii ce dau replici de genu' "da bai tzarane...dar asta inseamna ca nu zambesti niciodata!", va rog...cel mai frumos zambet din lume este o fata fara trasaturi pe ea. Este acea fatza pe care o vezi cu adevarat, pe care o poti citi complet din prima clipa pentru ca NU ESTE NIMIC DE CITIT ACOLO! Este fatza care stii ca nu te va putea face niciodata fericit, deci nu te vei simti niciodata dator moraliceste vorbind dar...cu atat mai mult este fatza care nu te va putea dezamagi niciodata. Ce chin mai mare pe viata decat acea fatza?

In concluzie...aveti grija pe cine iubiti...s-ar putea sa ajunga sentimentul sa fie mutual. Stati o secunda si ganditi-va...asta va doriti?!

5 comentarii:

  1. Da! Hai sa ne intoarcem in ERA PREISTORICA! Hai sa fim ca animalele! Hai sa nu mai simtim. Hai sa incepem sa gandim.
    Prietene, omul e adeptul schimbarii. Azi e ceva, maine e altceva. E normal sa intervina rutina si plictisul. Nu e vorba ca X sau Y e mai bun ca Z si ca intervine sentimentul de inferioritate si bla, bla,bla. Pur si simplu vrei ceva nou in viata ta. Deci, de acord cu tine...HAI SA FIM INDIFERENTI!

    RăspundețiȘtergere
  2. iubirea există...însă în mod diferit, în funcție de nevoile fiecăruia: lipsă de atașament, de afecțiune, de stare de bine, de bani, de convingere că lumea e mai bună în doi, de convingere că ești în stare să iubești, de convingere că cineva că trebuie să existe o persoană cu care să imbătrânești. Suntem 6 miliarde de oameni, fiecare persoană cu motivul său, caută o persoană "potrivită", sau două..sau trei. Nu există persoană "potrivită", termenul creează limite și frustrări. Există întâmplare, dorință, trăire a clipei! asta îmi doresc, să fac ceea ce vreau, când vreau, pentru că...vreau, cu cine vreau. dacă acea persoană se ÎNTÂMPLĂ să fie cea de care să nu mă pot despărți seara, în fața casei, fără de un sărut și o îmbrațisare, înseamnă că la acel moment, iubirea e cea care oferă toate condițiile să trăiesc cum vreau. te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut rotita.
    Unu la mana your_sweet_disease tu vrei aparent sa fi gigi contra, genul de blogger care atunci cand acceseaza un blog este cu totul impotriva ideilor prezentate pe blogul ala, doar doar, ala de scrie blogul o sa il bage in seama sa ii dea follow.
    Omul nu se schimba, omul evolueaza diferenta, nu doar de semnatica ci si de sens. Si ironia de la final e slabuta. Aaa stai ca poate o sa te loveasca pubertatea sau tramvaiul, sper pentru binele omenirii ca o sa fie tramvaiul.
    Doi la mana, Rotita, e un text interesant, nu sunt in totalitate de acord, dar inteleg ideea in a il scrie. Succes ba.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi tzoparlane, da-i si tu acolo poate facem un merge-blog :)) ne-am dat dracu' cu tehnologia asta!

    RăspundețiȘtergere